Het logo van Assuralia

Internationaal verzekeringsnieuws

ACTU-NL

Frédéric de Courtois van AXA verkozen tot voorzitter van Insurance Europe

Frédéric de Courtois, Deputy CEO van AXA Group, is unaniem verkozen tot voorzitter van Insurance Europe voor de komende drie jaar. Tijdens zijn toespraak op de 14e Internationale Conferentie in Helsinki benadrukte hij dat zijn voornaamste prioriteit zal zijn om bij te dragen aan een beter en competitiever Europa, waarbij de verzekeringssector een belangrijke rol speelt. De Courtois, die al meer dan 30 jaar in de sector werkt, is sinds 2021 Deputy CEO van AXA en lid van het Group Management Committee. Hij volgt Andreas Brandstetter op, de voorzitter en CEO van de UNIQA Insurance Group.

Kathleen Van den Eynde nieuwe Regional CEO Allianz Benelux

Kathleen Van den Eynde wordt de nieuwe Regional CEO van Allianz Benelux en Hélène Portegies neemt haar positie over als CEO van Allianz in België, beiden per 1 juni, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. Joos Louwerier treedt terug als Regional CEO van Allianz Benelux om een nieuwe rol binnen de organisatie te vervullen. Sirma Boshnakova, verantwoordelijk bestuurslid voor Benelux bij Allianz SE, spreekt haar vertrouwen uit in de ervaring en leiderschapscapaciteiten van zowel Kathleen als Hélène voor de toekomst van het bedrijf.

Heftige zomer treft Nederlandse vakantiegangers

Het extreme zomerweer vorig jaar veroorzaakte aanzienlijke schade aan auto's en caravans van Nederlandse vakantiegangers. Na de hagelbuien in Zuid-Europa keerden verzekeraars 45 miljoen euro uit. De totale verzekerde weerschade van 2023, die 357 miljoen euro bedroeg, was vergelijkbaar met een gemiddeld jaar, terwijl de totale schade in 2022 opliep tot 933 miljoen euro. Het Verbond van Verzekeraars benadrukt de noodzaak van klimaatadaptatie en schadepreventie om toekomstige schade te beperken.

Unespa’s sociaal memorandum der verzekeringen 2023

Unespa, de Spaanse zusterorgansiatie van Assuralia, publiceerde recent zijn jaarlijks sociaal memorandum der verzekering 2023. Deze studie biedt een inzicht in de maatschappelijke rol van verzekeringen in Spanje. Het benadrukt het sociale belang van verzekeringen, hoe ze bezittingen van mensen en bedrijven beschermen evenals de noodzaak van transparantie en goed bestuur in de sector. Een zeer waardevol document doorspekt met massa’s cijfers. Voor wie een mondje Spaans begrijpt, het volledige document is te downloaden via de website van Unespa.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven