Het logo van Assuralia

Internationaal verzekeringsnieuws

newsbis

Mirenchu del Valle, voorzitster van Unespa, de Spaanse zustervereniging van Assuralia, deed tijdens de ‘Semana del Seguro’ (De week van de Verzekering) een opvallende oproep om het Spaanse systeem tot dekking van weerfenomenen heruit te vinden. Ze waarschuwde daarbij dat slechts 30% van de schade veroorzaakt door natuurverschijnselen in Europa verzekerd is. Del Valle wees er ook op dat publiek-private samenwerking volgens experts de beste formule is om de huidige uitdagingen aan te gaan. Ze voegde eraan toe dat digitalisering een ander gebied is waarop verzekeringen alert moeten zijn op veranderingen. Tot slot merkte ze nog op dat het dankzij artificiële intelligentie mogelijk zal worden om klanten producten aan te bieden die volledig zijn aangepast aan hun eisen en behoeften, om preventie te verbeteren, claims te verminderen en instellingen in staat te stellen risico's te dekken die tot nu toe technisch niet verzekerbaar waren.  

Insurance and Pension Denmark, de Deense zusterorganisatie van Assuralia, heeft zijn bestaande model om de groene beleggingen van de pensioensector te berekenen vervangen door een nieuw model dat in overeenstemming is met de Europese wetgeving en normen. Meer lezen!  

Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat in Nederland de daling van het aantal voertuigdiefstallen, die in 2023 al is begonnen, zich begin dit jaar doorzet. In totaal zijn in de eerste maand van dit jaar 1.463 voertuigen gestolen. Dat betekent een daling van veertien procent ten opzichte van januari in 2023 toen er nog 1.692 voertuigen verdwenen.

De raad van toezichthouders van de European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) heeft op 13 februari Steven Vanackere, vice-gouverneur van de Nationale Bank van België, benoemd tot lid van de raad van bestuur van EIOPA. Steven Vanackere neemt de functie op voor een termijn van tweeënhalf jaar. Hij neemt de functie over van mevrouw Else Bos, die eind vorig jaar terugtrad uit haar functie bij De Nederlandsche Bank.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de verzekeringsector.

Inschrijven