Conventie individuele overdracht van aanvullende pensioenreserves

Deze conventie handelt over de “individuele reserve-overdracht voor aanvullende pensioenen opgebouwd bij een verzekeringsonderneming naar een pensioenfonds en omgekeerd bij een verandering van werkgever”.

Interactieve gids vergoeding lichamelijke schade na een ongeval

Door enkele vragen te beantwoorden komt u met deze interactieve gids te weten hoe uw lichamelijke schade vergoed wordt en op welke verzekeringen u een beroep kunt doen.

Charter tussen raadgevende geneesheren en verzekeraars in het kader van de evaluatie van menselijke schade

De bedoeling van het charter is de bevordering van de goede verstandhouding tussen raadsgeneesheren-experten en de verzekeringsmaatschappijen. Dit in een context van samenwerking, wederzijds begrip, vertrouwen en respect.

Bemiddelingsfiches

De bemiddelingsfiches zijn modellen om aan de klant te bezorgen. Ze volgen de IDD gedragsregels.

Balans en Vooruitzichten 2016 - 2017

Staat de verzekering op losse schroeven? Zowel het publiek als het beleid stelt zich vragen over het effect van de aanhoudende lage rente op levensverzekeringen en pensioenplannen, over de hoogste overstromingsschade sinds de invoering van het Belgische stelsel om natuurrampen langs de brandverzekering op te vangen, over terrorisme en aanslagen in ons land en over de eventuele sociale impact van digitalisering in de sector. Het ontbreekt dus niet aan uitdagingen, maar de verzekeringssector kan ze aan.

Lees het jaarverslag van Assuralia