• In de pers

  Donderdag 7 november 2019

  Febelfin heeft haar nieuwe duurzaamheidslabel uitgereikt aan 311 beleggingsproducten, vooral fondsen. Towards Sustainability is de naam van het certificaat. Elk gelabeld product krijgt een pagina op de gelijknamige website zodat de belegger kan zien op welke manier het product duurzaam is, bericht L’Echo (p.24). Ook 11 producten van AG Insurance kregen het label, zien we in De Tijd (p.24). De voorzitter van het labelingagentschap wil eerst zoveel mogelijk financiële spelers mee in bad krijgen alvorens de lat hoger te leggen, bericht De Standaard (p.22).

 • Klachten over verzekeringen rapporteren: Nederland is reeds gestart

  Sector Actueel

  In Nederland hebben alle aanbieders van verzekeringen de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geïnformeerd over de klachten die zij ontvingen in 2018. Begin volgend jaar zullen ook de Belgische verzekeraars over de opvang van klachten moeten rapporteren aan de FSMA.

  Lees meer...

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs