• In de pers

  Vrijdag 20 september 2019

  De Standaard (p. 24) heeft aandacht voor een Amerikaanse studie waaruit blijkt dat de consumenten in de Verenigde Staten de reclame waarderen die zij via de zoekmachines te zien krijgen, omdat het producten betreft waarvoor ze interesse hebben.

 • Meer BOB’s dan vorige zomer

  Sector Actueel

  Naar goede gewoonte organiseerde de politie ook deze zomer talrijke alcoholcontroles in het raam van de BOB-zomercampagne. Van 6 juni tot 2 september controleerde ze overal in het land op rijden onder invloed.

  Lees meer...

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs