• In de pers

  Maandag 15 juli 2019

  Het Belang van Limburg geeft op p. 5 een lijst van producten die steenmarters uit voertuigen en gebouwen houden, waar zij anders aanzienlijke schade kunnen veroorzaken.

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

 • Start van de campagne ‘Helemaal BOB. Nul op!’

  Sector Actueel

  Afgelopen jaar controleerde de politie maar liefst 1 op de 4 Belgen bij een alcoholcontrole. Daarbij blazen steeds minder bestuurders positief. Zo voerde de politie bij de vorige BOB-zomercampagne dan 324.000 controles uit.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs