• De verzekeraars nemen uitzonderlijke maatregelen om de financiële gevolgen van Covid-19 op te vangen

  Sector Actueel

  De verzekeraars treffen krachtige maatregelen om in eerste instantie hun meest kwetsbare verzekerden te helpen om de financiële moeilijkheden als gevolg van de Covid-19-crisis te boven te komen.

  Lees meer...

 • Verzekeringen voelen volop mee met heel het land: soepel omgaan met klanten in nood en blijvend bescherming bieden

  Sector Actueel

  “De verzekeraars tonen hun solidariteit door enerzijds wie het meest in nood is, uitstel te verlenen voor premiebetalingen, en door anderzijds de bescherming van vitale aanvullende dekkingen (overlijden, invaliditeit en hospitalisatie) in de groepsverzekering te handhaven voor wie tijdelijk werkloos valt” Hilde Vernaillen, voorzitster Assuralia

  Lees meer...

 • Het coronavirus : Annulatieverzekering UPDATE 19/03/2020

  Sector Actueel

  Assuralia, de beroepsvereniging voor verzekeringsondernemingen, ontvangt sedert de uitbraak van het coronavirus dagelijks vragen van de media. Ten behoeve van de media en de bevolking staat op de websites Assuralia.be en ABCverzekering.be een overzicht met betrekking tot de meest courante verzekeringen. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt naargelang de situatie evolueert.

  Lees meer...

 • In de pers

  Vrijdag 3 april 2020

  Onder de titel “Engelsen hebben andere benadering van verzekering” legt makelaar René Pirlot, tussenpersoon voor heel wat Belgische sporters, in La Dernière Heure (p. 7) uit hoe de organisatoren van het tennistoernooi van Wimbledon hun event verzekerd hebben tegen annulering. The All England Club liet in zijn polis opnemen dat een annulering mogelijk was wegens ‘alle redenen’. Een van die redenen is de afgelasting van het toernooi wegens politiek risico.

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs