• In de pers

  Vrijdag 4 december 2020

  Onder de titel ‘Zo wordt u toch rijk tijdens de coronacrisis’ geeft De Morgen op pagina 12 en 13 enkele beleggingstips. De krant licht de werking van aanvullende pensioenen toe en stipt de voordelen aan van pensioensparen.

 • Financiële sector reikt de hand naar de overheid om samen de economie te herstellen

  De coronacrisis verandert niet alleen ons dagelijks leven, ze heeft ook een enorme impact op onze hele economie. Vanuit zijn maatschappelijke rol engageerde de financiële sector zich de afgelopen tijd al heel sterk voor die economie.

  Lees meer...

 • To dividend or not to dividend in coronatijden

  Sector Actueel

  Tijdens een van de talrijke discussiepanels van het online event over de toekomst van de Europese verzekering bekeken Dimitris Zafeiris, hoofd van risico en financiële stabiliteit van EIOPA, Hans de Cuyper, ceo van Ageas en voormalig voorzitter van Assuralia, en Felix Hufeld, voorzitter van de Duitse toezichthouder BAfin of, onder andere, verzekeraars in tijden van corona wel dividenden kunnen uitkeren.

  Lees meer...

 • Een aanrijding aangeven met Crashform kan nu ook met twee smartphones

  Wie betrokken is bij een aanrijding kan voor de ongevalsaangifte gebruik maken van de app Crashform. Tot voor kort kon je deze toepassing slechts op één smartphone gebruiken om het ongeval aan te geven. Voortaan kunnen beide partijen elk hun smartphone gebruiken. Die nieuwigheid zal volgens Assuralia het gebruik van Crashform boosten.

  Lees meer...

 • De verzekeraars nemen uitzonderlijke maatregelen om de financiële gevolgen van Covid-19 op te vangen (UPDATE 30/07/20)

  Sector Actueel

  De Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen (EIOPA) heeft een discussienota gepubliceerd waarin het verschillende opties belicht voor de ontwikkeling van gezamenlijke oplossingen die voor meer veerkracht kunnen zorgen in het licht van het pandemierisico.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs