• In de pers

  Woensdag 20 november 2019

  In de reeks “Betonwoede” heeft De Standaard (p. 10 en 11) het uitgebreid over de bouw van luxe-appartementen in de Gentbrugse meersen, een overstromingsgevoelig gebied, waarbij de deputatie ondanks protest toestemming gaf op basis van het juridische argument “bouwgrond”.

 • Philippe Dambly belicht de nieuwe wet over de rechtsbijstandsverzekering

  Sector Actueel

  De wet van 22 april 2019 tot het toegankelijker maken van de rechtsbijstandsverzekering en haar uitvoeringsmaatregelen zijn veel te uitgebreid om tijdens een ontbijtcauserie volledig te doorgronden. Toch ging Philippe Dambly, Product & Innovation Manager Rechtsbijstand bij LAR en lector aan de ULg, deze uitdaging aan op 4 november, voor een publiek van verzekeringsjuristen. Hij kondigde een artikel met meer duiding aan in het decembernummer van het Tijdschrift voor Verzekeringen en beperkte zich tijdens de bespreking tot een beknopter overzicht.

  Lees meer...

 • Raken aan fiscaliteit pensioensparen is een slecht idee

  Wie vandaag met pensioen gaat, mag zich aan een gemiddeld wettelijk pensioen van 1.175 euro bruto per maand verwachten. Voor wie een ‘normaal’ inkomen gewoon is, is dat even slikken. Gemiddeld is dat zelfs niet de helft van het laatstverdiende nettoloon. Het is dan ook geen wonder dat 2,5 miljoen Belgen aan pensioensparen doen.

  Lees meer...

 • Verkiezingen 2019 politiek memorandum van de verzekeringssector

  Hans De Cuyper heeft op 19 februari het politieke memorandum van Assuralia voorgesteld. Hij wees op wat de verzekering voor de samenleving doet en wat de sector verwacht van de nieuwe verkozenen: naast fiscale en regelgevende stabiliteit en aanpassingen om voordeel te halen uit de digitalisering vragen de verzekeraars maatregelen om aanvullende pensioenen te ontwikkelen, het financieel evenwicht in de gezondheidsverzekering te handhaven en om het aansprakelijkheidsrecht met verstand te hervormen.

  Lees meer...

Sectorinfo

Studies en Cijfers

Jobs